G-DRAGON // HEARTBREAKER

31.12.2010 @ 21:36 i Album 0 kommentarer

H E A R T B R E A K E R
G - D R A G O N


LENGDE: 35:52 minutter
SPILT INN:
2009
KOM UT:
19.August 2009
SJANGER: K-pop, R&B, Hip Hop
PLATESELSKAP: YG Entertainment
PROSERT AV: G-Dragon & Yang Hyun Suk"Heartbreaker" er debut solo albummet fra den sør-koreanske artisten G-Dragon, medlem i k-pop gruppen BIG BANG. Tittelsangen "Heartbreaker" til albummet, ble en stor hit, toppet mange musikk lister i Sør- Korea etter den ble lansert. "Breathe" havnet også ganske høyt opp på listene når den kom ut en måned senere. Albummet har solgt over 120 000 kopier siden den kom ut i 2009.

Heartbreaker var planlagt å bli lansert i April 2009, men ble flyttet til 19.August for å passe med G-Dragon sin 21årsdag.

SAMARBEID & HISTORIEN BAK "A BOY"
G-Dragon har skrevet alle sangene og laget all musikken på albummet, utenom på "The Leaders" hvor han fikk hjelp av Teddy (1TYM)  & CL (2NE1) på teksten og Teddy lagde musikken. Både Teddy & CL er med å synge i sangen.I sangen blir det referert til linjer fra sanger som "Gee" med Girls Generation, "Wassup" med Kyuong og 2NE1's "I Don't Care". G-Dragon har også samarbeidet med Dara fra 2NE1, TaeYang også fra BIG BANG. Sangen "A Boy" eller "Sonyeoniya" som den heter på koreansk, er basert på G-Dragon sine opplevelser og tanker mens han ble trent opp av YG fra han var 12 år. Sangen handler om hvor vanskelig og alt man måtte gå igjennom .

ANKLAGET FOR PLAGIAT
G-Dragon ikke lenge etter albummet kom ut, anklaget for plagiat av Sony Music, fordi sangene "Heartbreaker" og "Butterfly" var veldig like Flo Rida sine sanger "Right Round" og Oasis sin "She's Electric".  EMI1 som også har rettigheter til "Right round" så ingen likheter mellom sangene, men Sony valgte likevel å nekte G-Dragon å promotere sangene uten å betale for rettighetene. Mars 2010 valgte YG Entertainment å personlig kontakte Flo Rida sine representanter, og fikk Flo Rida til å bidra i en ny versjon av Hearbreaker, som ble lagt til som bonus sang på G-Dragons Live Konsert Album "Shine A Light". 22. May 2010 var G-Dragon invitert som spesielt gjest til Flo Rida sin konsert i Korea og sammen fremførte de den nye versjonen av "Heartbreaker".

 

SINGLER FRA ALBUMMET
"Heartbreaker" 11.August 2009
"Breathe" 21.September 2009
"Butterfly" 23.Oktober 2009
"A Boy/Sonyoniyeo" 9.November 2009

 

MIN MENING
Jeg skal ikke skjule at jeg er fan av G-Dragon og selvfølgelig liker albummet veldig godt,
men når sant skal sies, så er albummet Heartbreaker en stor grunn til at jeg liker G-Dragon.
Ganske enkelt så syns jeg albummet er genialt. Jeg liker så og si alle sangene på albummet,
og det er ikke ofte man finner album, hvor det ikke er minst 1 sang man ikke liker. 
Det faktum at sangene og musikk er selvskrevet og produsert, gjør bare at jeg for mer respekt for
G-Dragon som artist, produsert og menneske. 
Hvis det er ett album du ikke skal gå glipp av, så er det Heartbreaker. Mer fengende og ærlige sanger skal du lete lenge etter. G-Dragon sitt særpreg og bredde som artist kommer godt frem på dette albummet, 
som passer for de fleste. Heartbreaker gjør G-Dragon til en av de beste artistene innen
moderne K-pop og setter en høy standard for kvalitet og spekter innen K-pop.
Definitivt en av mine favoritt album som har gått på replay, mange mange ganger.

FAVORITT SANGER FRA ALBUMMET
Breathe, Butterfly, 1 year station, Korean dream og A boy.

(C) Kilde: Wikipedia
(C) Oversatt og omskrevet av: Martha @Annyong/Purikuri

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ANNYONG

Velkommen til Annyong, en norsk blogg om K-pop. Her vil du finne ny musikk, masse bilder, nyheter og masse mer om K-pop. K-pop er en forkortelse for koreansk populærmusikk, og du kan klikke her for å lese mer.

OM: K-Pop // Koreansk musikk
STARTET: 1.Januar.2011
BLOGGER: Martha (19)
HEADER: #16 - 2NE1
DESIGN: Nerdie.me & Annyong

Legg til som venn på Blogg.no

bloglovin

Søk

Annonse

Opphavsrett

Blogg.no leverer teknologien bak Annyong - 안녕히.

Bloggen skrives av Martha © Annyong - 안녕히 og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Widgets

hits