KIMBAP: KOREANSK SUSHI

16.08.2012 @ 21:09 i Ting Fra Korea 6 kommentarer

HAR TESTET KOREANSK MAT IGJEN. DENNE GANGEN KIMBAP ~
Har helt glemt nevne at jeg har smakt enda en koreansk rett, nemlig Kimbap, som jeg har ftt
beskjed om at uttales "Gim-Pah". Ogs denne gangen var det min gode venninne som har bodd
to r i Seoul, som laget mat. Sist gang var detDoenjang Jjigae, som er en veldig god suppe,
n skulle jeg smake hennes favorittrett. Kimbap. Jeg var skeptisk....




Jeg liker si at jeg ikke er s veldig kresen, men jeg har ogs ting jeg ikke liker.
Koreansk mat smaker noe helt annet enn den norske maten vi har her til lands, men selvom
venninnen min dro frem tang, masjones og tunfisk, bestemte jeg meg for smake.
Dette er vist den koreanske versjonen av sushi, men ikke fordi de har noe til felles, men det
ligner. Ris og tang rullet rundt andre ingredienser.... kind of.

Det var overraskende godt, og jeg spiste mye flere enn jeg hadde trodd jeg skulle.
Jeg brukte riktignok 3-4minutter p hver bit fordi de var s store, og hadde sting i kjevene etterp
men det var nok verdt det. N vet jeg litt mer hva koreansk mat er for noe, og kan lage retten.
Er utrolig enkelt egentlig. Er jo ikke helt samme grnnsaker og slikt her i Norge, men vi har
gode alternativer og innvandrer butikker har ofte koreanske produkter gjemt vekk et sted.

Ok, n vil du kanskje lage det selv, med mindre du har laget det fr, eller uansett.
Jeg er ingen kokk, og ikke flink beskrive ting, men skal gjre et forsk. Dere fr heller google
oppskriften hvis dere ikke skjnner noe, eller egentlig uansett.



HVORDAN LAGE KIMBAP:

Man trenger:
Plater med tang (kalt Kim)
Ferdigkokt ris (kalt Bap)
Gullertter
Majones (ikke brukt tradisjonelt, men er det nye trendy blant unge koreanere)
Tunfisk (kylling eller kjttdeig er et alternativ)
Fetaost p glass
Egg
Hvitlk
Olje

Hvordan lage:
Stek egg som en omelett med salt og hvitlk. Kok ris. Skjr omeletten i tynne strimler.
Nr risen er ferdig fordeler man det utover en plate med tang. Ikke hele, ettersom den skal festes
p enden. Stopp ca. 1-2cm fr enden. Legg 2-4 strimler med omelett p. Legg noen tynne biter med gullerot
p ene siden og skjr fetaost bitene i tynne skiver og legg opp. Ta 1-2 striper majones p andre siden av
omeletten og legg tunfisk opp. Rull den sammen fr risen blir kald og ta litt olje p enden slik at den fester seg.
Vent 1minutt og s skjrer du den opp i biter og spiser det med pinner hvis du klarer. Du trenger ikke lage s
sinsykt mye. Det er mye mat i en rull, og holder nok til en person^^

Hper dette ga dere lysten til smake litt koreansk mat, og kanskje lage det.
Er noen steder hvor de har koreanske resturanter, men har ikke komt over en enda. ~

Stikkord: kpop korea mat koreansk

6 kommentarer

Postet av: cwangirl

s kult! det skal jeg prve lage en gang! =D
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:55 URL: http://cwangirl.blogg.no

Postet av: Hege

Er ikke sesamfr og sesamolje ganske viktig? Jeg er ingen ekspert alts, men mener ha hrt at det er ganske viktig? ^^,
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:17 URL:

Postet av: Martha // Annyong - 녕

Hege: Aner ikke?!? o_O Er ingen ekspert heller, men vi brukte ikke sesamfr, men oljen vi lukket det med var sesamolje. Men kan godt hende man bruker sesamfr og olje mer aktivt nr man lager det skikkelig. Men igjen, jeg har bare lrt det fra en som har lrt det fra noen som .... ja. Men aner ikke, men kan godt hende du har rett ~
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:00 URL: http://annyong.blogg.no/

Postet av: Martha // Annyong - 녕

cwangirl: Det fr du^^ Syns hele retten er veldig skeptisk, men er ikke s dum egentlig. Men tror nok jeg hadde laget min egen type hvis jeg lager det flere ganger ~
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:00 URL: http://annyong.blogg.no/

Postet av: Hege

Haha, nei. Man skulle funnet seg en koreaner som kunne lrt oss det ordentlig. Hihi
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:22 URL:

Postet av: Martha // Annyong - 녕

Hege: Mhm^^ "Koreans to the people!!!" ^^
Dato: 22.08.2012 Tid: 14:05 URL: http://annyong.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

ANNYONG

Velkommen til Annyong, en norsk blogg om K-pop. Her vil du finne ny musikk, masse bilder, nyheter og masse mer om K-pop. K-pop er en forkortelse for koreansk populrmusikk, og du kan klikke her for lese mer.

OM: K-Pop // Koreansk musikk
STARTET: 1.Januar.2011
BLOGGER: Martha (19)
HEADER: #16 - 2NE1
DESIGN: Nerdie.me & Annyong

Legg til som venn p Blogg.no

bloglovin

Sk

Annonse

Opphavsrett

Blogg.no leverer teknologien bak Annyong - 안녕히.

Bloggen skrives av Martha Annyong - 안녕히 og er underlagt Lov om opphavsrett til ndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Widgets

hits