KIMBAP: KOREANSK SUSHI

16.08.2012 @ 21:09 i Ting Fra Korea 6 kommentarer

HAR TESTET KOREANSK MAT IGJEN. DENNE GANGEN KIMBAP ~
Har helt glemt å nevne at jeg har smakt enda en koreansk rett, nemlig Kimbap, som jeg har fått 
beskjed om at uttales "Gim-Pah". Også denne gangen var det min gode venninne som har bodd 
to år i Seoul, som laget mat. Sist gang var det Doenjang Jjigae, som er en veldig god suppe, 
nå skulle jeg smake hennes favorittrett. Kimbap. Jeg var skeptisk.... 




Jeg liker å si at jeg ikke er så veldig kresen, men jeg har også ting jeg ikke liker. 
Koreansk mat smaker noe helt annet enn den norske maten vi har her til lands, men selvom
venninnen min dro frem tang, masjones og tunfisk, bestemte jeg meg for å smake.
Dette er vist den koreanske versjonen av sushi, men ikke fordi de har noe til felles, men det 
ligner. Ris og tang rullet rundt andre ingredienser.... kind of.

Det var overraskende godt, og jeg spiste mye flere enn jeg hadde trodd jeg skulle.
Jeg brukte riktignok 3-4minutter på hver bit fordi de var så store, og hadde sting i kjevene etterpå
men det var nok verdt det. Nå vet jeg litt mer hva koreansk mat er for noe, og kan lage retten.
Er utrolig enkelt egentlig. Er jo ikke helt samme grønnsaker og slikt her i Norge, men vi har
gode alternativer og innvandrer butikker har ofte koreanske produkter gjemt vekk et sted.

Ok, nå vil du kanskje lage det selv, med mindre du har laget det før, eller uansett.
Jeg er ingen kokk, og ikke flink å beskrive ting, men skal gjøre et forsøk. Dere får heller google
oppskriften hvis dere ikke skjønner noe, eller egentlig uansett.



HVORDAN LAGE KIMBAP:
 
Man trenger:
Plater med tang (kalt Kim)
Ferdigkokt ris (kalt Bap) 
Gullerøtter
Majones (ikke brukt tradisjonelt, men er det nye trendy blant unge koreanere)
Tunfisk (kylling eller kjøttdeig er et alternativ)
Fetaost på glass
Egg
Hvitløk
Olje

Hvordan lage:  
Stek egg som en omelett med salt og hvitløk. Kok ris. Skjær omeletten i tynne strimler. 
Når risen er ferdig fordeler man det utover en plate med tang. Ikke hele, ettersom den skal festes
på enden. Stopp ca. 1-2cm før enden. Legg 2-4 strimler med omelett på. Legg noen tynne biter med gullerot
på ene siden og skjær fetaost bitene i tynne skiver og legg oppå. Ta 1-2 striper majones på andre siden av
omeletten og legg tunfisk oppå. Rull den sammen før risen blir kald og ta litt olje på enden slik at den fester seg.
Vent 1minutt og så skjærer du den opp i biter og spiser det med pinner hvis du klarer. Du trenger ikke lage så
sinsykt mye. Det er mye mat i en rull, og holder nok til en person^^

 

Håper dette ga dere lysten til å smake litt koreansk mat, og kanskje lage det. 
Er noen steder hvor de har koreanske resturanter, men har ikke komt over en enda. ~

 

 

Stikkord: kpop korea mat koreansk

6 kommentarer

Postet av: cwangirl

så kult! det skal jeg prøve å lage en gang! =D
Dato: 16.08.2012 Tid: 21:55 URL: http://cwangirl.blogg.no

Postet av: Hege

Er ikke sesamfrø og sesamolje ganske viktig? Jeg er ingen ekspert altså, men mener å ha hørt at det er ganske viktig? ^^,
Dato: 16.08.2012 Tid: 22:17 URL:

Postet av: Martha // Annyong - 녕

Hege: Aner ikke?!? o_O Er ingen ekspert heller, men vi brukte ikke sesamfrø, men oljen vi lukket det med var sesamolje. Men kan godt hende man bruker sesamfrø og olje mer aktivt når man lager det skikkelig. Men igjen, jeg har bare lært det fra en som har lært det fra noen som .... ja. Men aner ikke, men kan godt hende du har rett ~
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:00 URL: http://annyong.blogg.no/

Postet av: Martha // Annyong - 녕

cwangirl: Det får du^^ Syns hele retten er veldig skeptisk, men er ikke så dum egentlig. Men tror nok jeg hadde laget min egen type hvis jeg lager det flere ganger ~
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:00 URL: http://annyong.blogg.no/

Postet av: Hege

Haha, nei. Man skulle funnet seg en koreaner som kunne lært oss det ordentlig. Hihi
Dato: 16.08.2012 Tid: 23:22 URL:

Postet av: Martha // Annyong - 녕

Hege: Mhm^^ "Koreans to the people!!!" ^^
Dato: 22.08.2012 Tid: 14:05 URL: http://annyong.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

ANNYONG

Velkommen til Annyong, en norsk blogg om K-pop. Her vil du finne ny musikk, masse bilder, nyheter og masse mer om K-pop. K-pop er en forkortelse for koreansk populærmusikk, og du kan klikke her for å lese mer.

OM: K-Pop // Koreansk musikk
STARTET: 1.Januar.2011
BLOGGER: Martha (19)
HEADER: #16 - 2NE1
DESIGN: Nerdie.me & Annyong

Legg til som venn på Blogg.no

bloglovin

Søk

Annonse

Opphavsrett

Blogg.no leverer teknologien bak Annyong - 안녕히.

Bloggen skrives av Martha © Annyong - 안녕히 og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Widgets

hits